Disney heeft wel oren naar “Finding Nemo 3”!

Voor alle duidelijkheid: er is nog niets officieel bevestigd. Maar alles wijst erop dat Pixar (en dus Disney) na Finding Nemo en Finding Dory werk maken van een derde deel in de vinnige animatieserie.

Het nieuws is zeker geen slag in het water, want het is afkomstig van niemand minder dan Pete Docter, bekend als regisseur van Up en Inside Out en tegenwoordig Creatief Hoofd bij Disney/Pixar. Hij verklaarde onlangs namelijk aan de nieuwssite Bloomberg: «Waar zijn we nog niet geweest in de oceaan? Tja, de oceaan is enorm uitgestrekt, nietwaar? Ik denk dat er veel mogelijkheden zijn die we nog niet verkend hebben. Dus zijn we als het ware gaan hengelen naar ideeën.»

Niemand hoeft verbaasd te zijn dan Disney nieuwe avonturen in de Nemo-serie wel ziet zitten. De saga is namelijk één van de meest winstgevende uit de geschiedenis van de studio. Finding Nemo bracht in 2003 wereldwijd 940,3 miljoen dollar in het laatje, Finding Dory wist dat resultaat in 2016 nog te overtreffen met 1,026 miljard dollar.

 

Het zegt ook veel dat Disney beetje bij beetje al zijn meest succesvolste animatiefilms nieuw leven inblaast. Dit jaar krijgen we daar trouwens nog een paar keer het bewijs van, met achtereenvolgens Inside Out 2 (vanaf 19 juni in de zalen) en Vaiana 2 (vanaf 27 november). Waarom dus geen derde Finding Nemo?

Check Also

De Formule 1-film met Brad Pitt heeft een releasedatum!

Het racedrama komt op 25 juni 2025 in de zalen! Met Pitt in de (ha!) …