Opnames film over Bob Dylan begonnen met Timothée Chalamet in de hoofdrol — in 2025 in de zalen!

A Complete Unknown. Zo heet de film over de legendarische singer-songwriter Bob Dylan die er zit aan te komen. Achter de camera zien we James Mangold, een regisseur die ervaring heeft met biopics want hij maakte eerder onder meer Ford vs Ferrari en Walk the Line (over Johnny Cash). De film zal het hebben over de folkscene in de jaren 1960 en de onuitwisbare indruk die de amper 19-jarige Dylan wist na te laten.

A Complete Unknown speelt zich af in de vroege jaren 1960, temidden van de invloedrijke muziekscene in New York. Bob Dylan is op dat moment een folkmuzikant- en zanger uit Minnesota van 19 jaar, te jong om een pint te bestellen maar oud genoeg om een immense ster te worden die de grootste zalen vult en constant bovenaan de hitlijsten kampeert. Zijn songs, zijn muziek en zijn uitstraling zullen binnen de kortste keren een wereldwijd publiek bereiken. En de climax volgde in 1965, tijdens het Newport Folk Festival. Want daar deed Dylan iets wat in de ogen van de meeste folkliefhebbers absoluut not done was: hij schoof zijn patente akoestische gitaar opzij en gaf elektrisch optreden. Op meer dan één manier.

Wat de casting betreft, wisten we al langer dat Timothée Chalamet in de huid van Bob Dylan zou kruipen. Naast hem vinden we onder meer Boyd Holbrook (The Bikeriders, Logan), Scoot McNairy (Argo, 12 Years a Slave), Dan Fogler (Fantastic Beasts and Where to Find Them), Will Harrison (Daisy Jones & the Six), Charlie Tahan (Ozark), Edward Norton (Birdman, American History X), Elle Fanning (The Neon Demon) en Monica Barbaro (Top Gun: Maverick) terug. Kan tellen als gezelschap.

James Mangold is alvast in de wolken: «Ik droom nu al bijna 5 jaar van deze film, en ik ben heel blij dat ik eindelijk aan de opnames mag beginnen. Ik ben ook Timothée en de rest van de getalenteerde cast dankbaar dat ze bereid zijn om me te volgen op dit avontuur en een project tot leven te wekken dat het over een kantelmoment in onze culturele geschiedenis heeft, vol onwaarschijnlijke artiesten en persoonlijkheden. En ik moet uiteraard ook Bob Dylan zelf bedanken voor de steun die hij ons geeft. Hij heeft al zijn herinneringen en wijsheid gedeeld met Jay [Cocks, de scenarist], mezelf en het hele team, en hij heeft ons toegang gegeven tot zijn ongelooflijke archieven.»

De opnames van A Complete Unknown zijn dus pas van start gegaan in New Jersey en zullen nog tot in juni duren. De film zelf volgt in de loop van 2025!

Check Also

Nieuwe video gunt ons een blik achter de schermen van “Alien: Romulus”!

Nieuwe video gunt ons een blik achter de schermen van “Alien: Romulus”! De korte reportage …