Een nieuwe sequel en een nieuwe regisseur voor de Evil Dead!

De Franse filmmaker Sébastien Vaniček (Vermines) zal zich ontfermen over de volgende episode in de populaire horrorserie Evil Dead, naar de cultklassieker van Sam Raimi uit 1981.

Jong internationaal talent opsnorren en een kans geven. Dat lijkt de tactiek van Sam Raimi en de andere producenten van de Evil Dead-franchise. Na de Uruguayaan Fede Álvarez (de Evil Dead-reboot uit 2013) en de Ier Lee Cronin (Evil Dead Rise uit 2023) hebben ze nu hun blik laten vallen op Sébastien Vaniček, de Franse cineast die enkele maanden geleden nog verraste met zijn heerlijke spinnengriezel Vermines. Hij mag de volgende Evil Dead regisseren en mee schrijven, met Sam Raimi zelf als producent. Over de plot is nog niets bekend. Het kan zowel een rechtstreekse sequel op Evil Dead Rise worden als een compleet nieuw verhaal in dat demonische universum.

Toen Vaniček in januari in Hollywood was, bleef hij nog vaag: «Ik heb enkele waanzinnige voorstellen op zak! Daar zitten dingen bij die me enorm het water in de mond geven.» Nu weten we precies waarover hij het had.

De nieuwe Evil Dead moet normaal gezien al eind dit jaar in de zalen komen.

Check Also

Belgische première van ‘Human Forever’

Gisteren ging de documentairefilm ‘Human Forever’ in Belgische première in een tot de nok gevulde …